Doneer nu en ontvang een gelimiteerde editie van het KNRM-jubileumboek

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en het waterrijke Nederland zijn al twee eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het boek "Redders op Zee" vormt een visueel getuigschrift met foto's en verhalen over de tomeloze inzet door vrijwilligers van de KNRM in het Nederlandse landschap. Dit boek is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen verschillende Nederlandse maritieme musea, waaronder Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, de financiële steun van de Vriendenloterij, de KNRM, de fotografen Jeroen Hofman, Robin de Puy en schrijfster Maria Barnas.

Als jij 200 euro of meer doneert, dan ontvang je een exemplaar thuis van deze gelimiteerde editie met de naam van jouw keuze erin.

Bekende fotografen

Bij ons 175-jarig bestaan is de geschiedenis van ons reddingwerk al uitvoerig beschreven. We kiezen er nu voor om de foto’s het verhaal te laten vertellen. We hebben met zorg historisch beeldmateriaal uitgezocht dat weergeeft hoe onze redders in het verleden moesten roeien met de riemen die ze hadden. En om de KNRM van de 21e eeuw goed in beeld te brengen zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met de bekende fotografen Jeroen Hofman en Robin de Puy.

Uniek perspectief

Jeroen Hofman is landschapsfotograaf en Robin de Puy portretfotograaf. Toch hebben ze één ding gemeen: ze fotograferen beiden vanuit een uniek perspectief, waardoor de foto’s altijd bijzonder en aansprekend zijn. In het voor hem kenmerkende vogelperspectief brengt Hofman de locaties en het materieel van de hedendaagse KNRM in beeld. De Puy gebruikt haar camera als hulpmiddel om bijzondere verhalen te onthullen. Op een gevoelige en tijdloze manier zet ze vrijwilligers met een interessant verhaal neer. We brengen het boek uit in samenwerking met het Nationaal Scheepvaartmuseum en uitgeverij Hannibal.

Gelimiteerde uitgave

Voor de echte liefhebber van het reddingswezen en de KNRM is er een limited edition uitgave van het jubileumboek ‘Redders op Zee’ beschikbaar dat je hier kan bestellen.

Deze gelimiteerde editie van het KNRM 200 jaar jubileumboek komt inclusief deze extra’s

  • Een fine art (in hoge kwaliteit) landschapsfoto, gemaakt door Jeroen Hofman
  • Een fine art (in hoge kwaliteit) portretfoto, gemaakt door Robin de Puy
  • Een naam naar keuze voorin deze gelimiteerde uitgave van 'Redders op zee'

Jouw naam in het boek

Een bijzonder jubileum vraagt om een bijzonder jubileumboek. En dat is dit zonder meer. Een echte musthave voor iedereen met interesse in het reddingwezen en de KNRM. Leuk om zelf te hebben, maar natuurlijk ook leuk om cadeau te doen, want je bepaalt zelf welke naam wij erin mogen zetten.

Doneer nu 200 euro of meer en je ontvangt een exemplaar van deze unieke uitgave in mei 2024 thuis, met de door jou gekozen naam erin.

We gebruiken je gegevens om je donatie te kunnen verwerken en om je op de hoogte te houden van ons reddingswerk en onze fondsenwervende acties. Lees ons volledige privacystatement.

© 2023 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij