Voor in de klas

Bestel een schoolpakket

Over de KNRM is veel te vertellen. Speciaal voor de groepen 6 tot 8 van de basisschool hebben wij een lesprogramma gemaakt over de KNRM. Daarin gaat het over redden op zee, de vrijwilligers die met elk type weer het water opgaan om anderen te redden, en over de KNRM zelf. 

Ben jij docent?

Dan kun je het lespakket met de boekjes ‘Redders op woest water’ en een grote poster voor in de klas aanvragen. Je betaalt uitsluitend een bijdrage van € 7,50 in de verzendkosten. Via het formulier op deze pagina kun je daarnaast ook nog een donatie aan de KNRM doen.     

Je kunt maximaal 40 boekjes per klas aanvragen. De lesboekjes Redders op woest water zijn op A4-formaat en tellen 24 pagina’s. De klassenposter is 84x60 cm met een afbeelding aan beide kanten.  

Lees meer

Film kijken in de klas

Bij het boekje hoort een spetterende film (12 minuten) die de leerlingen via het YouTube-kanaal van de KNRM kunnen bekijken. Hierin gaan twee kinderen van 11 jaar op bezoek bij de KNRM en ontdekken ze wat het reddingwerk in de praktijk inhoudt. Bij de film hoort een vragenlijst waarop de kinderen hun kennis over de KNRM kunnen testen. De antwoorden vinden ze terug in de film. Met de gevonden letters kan een woord worden gevormd. 

Tip: download gratis KNRM-kleurplaten! 

Wil je meer met de KNRM in de klas doen? Download dan gratis kleurplaten via onze website of vraag ook het lespakket Waterveilig aan. Dat gaat over veiligheid op en rond het water voor leerlingen uit de groepen 7 en 8.  

 

Sluiten

Wij gebruiken uw gegevens om uitvoering te geven aan uw aanvraag en om u op de hoogte te houden van onze werkzaamheden en fondswervende acties. Lees ons volledige privacystatement.

© 2023 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij